Kouvolalainen airsoft tiimi.
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Meidän järjestämien pelien säännöt!

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Miska
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 107
Ikä : 24
Registration date : 09.07.2008

ViestiAihe: Meidän järjestämien pelien säännöt!   Ma Syys 01, 2008 8:58 pm

Varustesäännöt

Silmäsuojat, jotka kestävät airsoft-aseilla ammutut muovikuulat ovat peleissämme pakolliset. Silmäsuojien tulee kestää pelissä järeimmällä aseella ammutun lyhyen sarjan 10cm etäisyydeltä. Silmäsuojien tulee suojata silmät tiiviisti myös takaa tulevilta kuulilta. Testeissä rikkoutuneita laseja ei korvata. Epäilyttävillä laseilla ei saa pelata jos niitä ei ole testattu pelin järeimmällä aseella lähietäisyydeltä. Sangallisten suojalasien sankojen tulee myös kestää kuulan osuma.

Aseeksi sopii vain airsoft-käyttöön tehty ase. Sisäpeleissä kaikkien aseiden maksimiviritystaso on M100. Ulkopeleissä aseiden maksimiviritys sarjatuliaseilla M120, tarkkuuskiväärit (kertaviritteiset) M170 ja puoliautomaattiset M150, tulitukiaseissa M130. Kuulat sarjatuliaseissa ja tarkkuuskivääreissä 0,2g tai painavampia. Ainoastaan kertaviritteisissä pistooleissa kevyemmät kuulat kuin 0,2g ovat sallittuja. Tärkeää! Viriaseilla ammuttaessa on käytettävä järkeä vielä normaalia enemmän. Erityisesti järeillä vireillä sarjan käyttöä tulee välttää läheltä ammuttaessa. Kaikilla yli M130 tason viritetyillä aseilla on noudatettava 20 metrin turvarajaa.

Räjähtävät kuulat sekä 6mm värikuulat ovat kielletty. Lipas vaatimuksia ei ole, mutta peruslippaat ovat suositeltavia. Tulitukiaseissa isompia lippaita ei kuitenkaan paheksuta. Suositeltava vaatetus on maastopuku tai muu vastaava "taisteluasu". Airsoft käyttöön tehtyjen miinojen ja kranaattien käyttö on sallittu, poikkeuksena itse tehdyt, joista on keskusteltava ennen peliä. Pyrotekniikka (savut, kaasut yms.) on sallittu vain poikkeusluvalla.


Offgame-alue

Offgame-alue on alue, joka määrätään pelin alussa. Offgame-alueella aseella ampuminen on kielletty pelin aikana, ja pelin jälkeenkin sallittu vain turvalliseen suuntaan. (Esimerkiksi lippaita ei tyhjennetä, eikä hoppia säädetä pelin aikana) Toisten pelaajien ampuminen offgamella on EHDOTTOMASTI kielletty ja tämä tietää banaania. Suojalaseja on pidettävä silmillä, mikäli peli on käynnissä. Offgame-alueella ase on pidettävä AINA varmistettuna ja mielellään lipas irti. Offgame-alueelle ei jätetä pelin jälkeen roskia, jokainen on velvollinen siivoamaan jälkensä. Offgamella törttöilevä pelaaja voidaan poistaa pelistä. Offgamella ei nautita alkoholijuomia.


Pelisäännöt

Osuman saatuaan jokainen pelaaja on velvollinen huutamaan "OSUMA" tai eläytymään tilanteesta riippuen, ja nostamaan aseen päänsä päälle, sekä siirtymään viivyttelemättä offgame-alueelle, ellei ko. pelissä ole toisin sovittu. Yleinen osumasääntö on kuitenkin "osuma ja ulos". Myös ampuja voi tarvittaessa ilmoittaa ammutulle, mikäli selvästi havaitsee osuman ja ammuttu itse ei sitä huomaa. Epärehelliset pelaajat eivät ole tervetulleita pelaamaan uudestaan kanssamme! Kimmokkeita ei lasketa osumiksi, mikäli kyseessä on selvä kimmoke. Aseosuma eliminoi ko. aseen, johon osuma on tullut. Pelaaja voi tällöin ottaa käyttöön toisen aseen, mikäli sellainen on mukana. Mikäli toista asetta ei ole, on pelaajan poistuttava pelistä tai halutessaan jatkaa peliä aseettomana. Eliminoitu pelaaja saa luovuttaa aseensa toisen pelaajan käyttöön näin halutessaan, mutta se ei ole pakollista. Eliminoitu ei kuitenkaan saa lähteä viemään asettaan vaan pelissä mukana olevan on se haettava.
Lippaita saa täyttää pelin aikana, mikäli se on mahdollista käymättä offgame-alueella. Myös akun saa vaihtaa kesken pelin, jos sellainen sattuu mukana olemaan.

Rakennusten lähistöllä ja sisätiloissa ei ammuta näkemättä kohdetta, vaan kohde pitää aina nähdä. Esimerkiksi kulman taakse ei ammuta katsomatta mihin ammutaan. Vältetään turhaa päähän ampumista. Lähietäisyydeltä ammuttaessa tulee käyttää tervettä järkeä, eli turhan pitkiä sarjoja tulee välttää. Lähietäisyydeltä toista pelaajaa voi myös pyytää antautumaan. Mikäli hän antautuu, lasketaan hänet eliminoituneeksi. Rakennuksissa (käsittää niin talot kuin bunkkeritkin) kaikista päätä pienemmistä rei’istä ampuminen on ehdottomasti kielletty. Rakennusten valtauksissa puolustava pelaaja saa poistua noin kolmen metrin päähän rakennuksesta, ellei toisin ole sovittu.

Kädellä/bofferipuukolla kosketus vastaa puukotusta, jolloin "puukotettu" eliminoituu ilman laukauksia. Koskettaessa pitää kohteelle ilmoittaa puukotus sanomalla "puukko". Puukotus on yhtä kuin eliminointi, eikä puukotetulla pelaajalla ole oikeutta jatkaa peliä.

Kun viimeinen vastustavan joukkueen jäsen on eliminoitu tai muu pelin päättävä tavoite on saavutettu, huutaa voittaja tai muu asian ensiksi toteava "Peli ohi" ja muut kentällä olijat toistavat sen.

Sivulliset

Mikäli kentälle tulee sivullisia, on heidän pidettävä suojalaseja. Muuten huudetaan "Peli seis". Peli jatkuu huudolla "Peli jatkuu". Kyseiset komennot toistaa jokainen pelaaja. "Peli seis" -huudon jälkeen kaikki pelissä mukana olevat pelaajat pysyvät paikoillaan kunnes peliä jatketaan "Peli jatkuu" -huudolla. Peliä saa jatkaa vasta sitten kun kyseiset henkilöt ovat poistuneet alueelta tarpeeksi kauas. Poliisin tullessa paikalle on peli lopetettava välittömästi ilman erillisiä huomautuksia ja siirryttävä offgame-alueelle mahdollisia poliisin käskyjä noudattaen.


Muuta

Poliisille ilmoitetaan pelipaikka ja mahdollinen kesto. Kouvolan virallisten pelijärjestäjien luvallisia pelipaikkoja ovat Ratapiha {Ratapiha ei ole tavallaan Kouvolan alueella, siis tavallaan, se on VR :än alueella ja siellä on kait erilaiset säännöt} ja Tämä.

Jokainen vastaa itsestään, mutta kysymme tapaturma vakuutusta ja jos sellaista ei ole vastuu siirtyy itsellesi, eikä onnettomuustapauksissa voi syyttää ketään muuta, mikäli sääntöjä on noudatettu. Sääntörikkeistä johtuneista onnettomuuksista vastaa rikkoja.

***********TÄRKEIMMÄT SÄÄNNÖT***********
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://www.puolueettomat.palstani.com
 
Meidän järjestämien pelien säännöt!
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Puolueettomat :: Yleinen keskustelu :: Airsoft-
Siirry: